Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Szervezetek képes leírás - Természet és tájvédelem.tlap.hu
részletek »

Szervezetek - Természet és tájvédelem.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: termeszetvedelem.tlap.hu » Szervezetek
Keresés
Találatok száma - 15 db
A világ egyik legszebb természeti jelensége

A világ egyik legszebb természeti jelensége

Talán sokan nem is tudják, hogy Európa legnagyobb daru-gyülekező helye a Hortobágyi Nemzeti Park területén van. Az október 11-i számlálások szerint közel 54.000 daru tartózkodik ott, a fotók ekkor készültek. Az Észak-Európából (zömmel Finnországból) szeptember második felében érkező madarak a komolyabb fagyok beköszöntéig maradnak. A daru a Hortobágyi Nemzeti Park címermadara. A híres daruvonulás a Hortobágy egyik leglátványosabb és legemlékezetesebb eseménye. A madárvonulás idejére, madármegfigyelő túrákat szervez a park.

Alkalmazott ökológia és környezeti kutatások

Alkalmazott ökológia és környezeti kutatások

The Journal publishes original research papers, review articles, short communications (scientific publications), book reviews, forum articles, announcements or letters. Researchers from all countries are invited to publish applied ecological, environmental, biomathematical and informatical or multidisciplinary agricultural research of international interest on its pages. The focus is on topics such as: * multidisciplinary agricultural and environmental research * information technology and biometry in agriculture * sustainable agriculture * natural resource management * ecological monitoring and modeling * biodiversity and ecosystem research * statistics and modeling in epidemiology.

Az UNESCO Világörökség honlapja

Az UNESCO Világörökség honlapja

The variety of formations and the fact that they are concentrated in a restricted area means that the 712 caves currently identified make up a typical temperate-zone karstic system. Because they display an extremely rare combination of tropical and glacial climatic effects, they make it possible to study geological history over tens of millions of years.

Fűvészkert Társaság

Fűvészkert Társaság

A nyolcszáz éves Zirc belterületén található arborétum helyén, a Cuha-patak mentén, már a 15. században is vadaspark volt, ami azonban később eltűnt, és helyét mezőgazdasági földek vették át. A mai arborétum részben ezeken az egykori mezőgazdasági földeken, másrészt, az egykori települést határoló erdők helyén húzódik. Ezeket az erdőket a 18. század közepén kezdték irtani, ekkor alakult ki az angolkert helye. A kert létrejöttében igen nagy szerepe volt a 12. században, Franciaországból Zircre betelepített ciszterci szerzeteseknek. Ez a rend egyik legfőbb feladatának a földművelés kultúrájának terjesztését tekintette, ezért elöljárói között a legtöbb, szakmailag is képzett szakember volt. Ezek egyike, egy Dráta nevű apát kezdte el a kert tervszerű fejlesztését a 19. század elején, azzal a céllal, hogy bemutassa a Bakony bennszülött növényvilágát. Az arborétum egyik hírességét, a 111 hársfából álló 350, méter hosszú fasort is ekkor, 1809-ben telepítették. A század közepén, majd pedig a 20. század elején az arborétum faállományát jelentősen gazdagították, a park épületeit, infrastruktúráját fejlesztették, az 1970-es évektől pedig az arborétum jelentős renováláson esett át.

Greenpeace - Magyarország

Greenpeace - Magyarország

A legkülönbözőbb országokból, kultúrákból és vallási felekezetekből származó, a legkülönbözőbb színű, különböző politikai nézeteket valló emberek szövetkeznek egy közös célért folytatott, erőszakmentes harcban: Földünk megőrzése magunknak és a jövőbeni generációk számára, hogy az Élet továbbra is változatos lehessen. A Greenpeace egy nemzetközi szervezet, mely a világ 41 országában rendelkezik irodával. Ezek együttműködve biztosítják az erőt ahhoz, hogy a Greenpeace szembeszálljon a szennyezőkkel és a változtatásra bírja őket, ha szükséges. A Greenpeace nem fogad el pénzt vállalatoktól, kormányoktól, sem politikusoktól, így őrzi meg függetlenségét. Világszerte közel 3 millió ember támogatja szervezetünket önkéntes munkájával vagy anyagilag, hozzájárulva Földünk megóvásához.

ISO 14001 Környezetirányítás

ISO 14001 Környezetirányítás

Környezettudatos vállalatirányításon a vállalat azon tevékenységeinek összefogását értjük, amelyek hatással lehetnek a környezetre. Célja a környezetvédelem jelentőségének hangsúlyozása, a természeti erőforrások megóvása, a szennyezések és kockázatok csökkentése, a dolgozók és a könyéken lakók egészségének megőrzése.

Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület

Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület

Köztudott, hogy télen nem minden madarunk vonul melegebb tájakra, számos faj itthon marad. Az már kevésbé közismert, hogy a tőlünk északabbra fekvő, mostohább téli klímájú területek madarai számára sok esetben Magyarország jelenti a telelőterületet. Bár a ház körül is gyakori madarak emberi segítség nélkül is átvészelnék a telet, az etetés nagy könnyebbséget és biztonságot jelent számukra nekünk pedig rengeteg megfigyelési élményt , különösen itatással és mesterséges odúkkal együtt, de csak akkor, ha az etetést folyamatosan, egész télen végezzük.

Magyar Természetvédők Szövetsége

Magyar Természetvédők Szövetsége

Az emberiség a környezet eltartó- és tűrőképességének közelébe ért, bizonyos összetevői esetében már átlépte a határt, ezért az eddigiektől gyökeresen eltérő megoldásokra van szükség. A problémára a júniusban megtartott, Rio+20 fenntarthatósági világkonferencia sem kínált megoldást. A folyamatok megváltoztatásához szükség van arra, hogy a társadalom ismerje és értse a világunkban lezajló nem fenntartható folyamatokat, a fenntartható fejlődés lényegét. A Magyar Természetvédők Szövetsége szorgalmazza, hogy kezdődjön társadalmi párbeszéd a fenntartható fejlődés kérdésköréről.

Nyíri Arborétumért Természetért Kulturális Egyesület

Nyíri Arborétumért Természetért Kulturális Egyesület

E füvészkert létének legfőbb célja az, hogy összegyűjtse a környék és a Kárpát-medence növényeit, óvja az állatait és fenntartsa az életközösségek fajgazdagságát. Mindemellett feladata, hogy megismertesse a természet szépségét az odalátogatókkal, valamint lehetőséget teremt arra, hogy a nyugalom és békesség szigeteként minden embernek örömöt és felüdülést nyújtson.

Hirdetés
Természetvédelmi Hivatal

Természetvédelmi Hivatal

Természetvédelmi Hivatal hírei és tevékenysége Magas Természeti Értékű Területek Programja Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében 2009. június 1. és június 30. között ismét lehetősége nyílik a gazdálkodóknak arra, hogy önkéntes agrár-környezetgazdálkodási célprogramokhoz csatlakozzanak. A természetvédelmi célú agrár-környezetgazdálkodási kifizetések immár 900 000 hektáron igényelhetők, az ezzel kapcsolatos legfontosabb információkat gazdálkodói tájékoztató füzetben ismertetjük.

Természetvédelmi Információs Rendszer

Természetvédelmi Információs Rendszer

A XX. század vége a számítástechnikában és az információ technológiában (IT) robbanásszerű változásokat hozott. Ez a folyamat jelentősen befolyásolja az államigazgatás működését is, lehetőséget biztosítva az államigazgatási munka hatékonyságának növelésére. Az IT és az adatforrások koordinálatlan, tervszerűtlen használata az erőforrások szétaprózódásához, a hatékonyság csökkenéshez vezethetnek. A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium irányítása alatt álló természetvédelmi ágazatban az utóbbi években egyre erősebb igény mutatkozik egy átfogó, a szakmai feladatokat támogató információs rendszer kiépítésére. A folyamatosan növekvő mennyiségű kutatási eredmények áttekinthetősége, a saját kezelésű területek növekedésével egyre hangsúlyosabb szerepet kapó gazdálkodási, vagyongazdálkodási vonal szakmai feladatainak ellátása, a védett területek és értékek hiteles és pontos nyilvántartásának igénye mind-mind arrafelé mutat, hogy szükséges a napi munka számítógéppel, komplex adatbázisokkal és célszoftverekkel: információs rendszerrel történő támogatása.

TERRA Alapítvány a Környezetvédelemért és az Oktatásért

TERRA Alapítvány a Környezetvédelemért és az Oktatásért

A hajdani Gömör legjelentősebb, közel 20 ezer hektáros természetvédelmi területe az Aggteleki Nemzeti Park, mely csodálatos élővilágával, varázslatos tájaival és barlangjaival látogatók ezreit csábítja évről évre. Területe a Gömör-Tornai Karszthegység legdélebbi nyúlványa, mely szerves egységet alkot a Szlovák-karszt Tájvédelmi Körzettel. Bár a geográfiai, természetföldrajzi és kulturális egységet alkotó karsztot országhatár osztja ketté, a természeti értékeket megőrzését már mindkét oldalon a természetvédelem garantálja. Az Aggteleki-karszt fő tömegét a Triász időszaktól kezdődően lerakódott, főleg tengeri üledékrétegek építik fel. Alapvetőek a lerakódott steinalmi, gutensteini és wettersteini mészkövek, melyek különleges geológiai formák kialakulását tették lehetővé. A geológiai értékek legreprezentánsabb képviselői a barlangok, melyekből a nemzeti park területén közel 270-et tartanak nyilván. Cseppkőképződményei alapján a legnevezetesebb a Baradla-Domica-barlangrendszer, amely 25 km-es hosszúságával a mérsékelt égöv egyik leghosszabb idegenforgalmi hasznosítású cseppkőbarlangja. A Baradlában találjuk hazánk legnagyobb állócseppkövét, a Csillagvizsgálót, valamint a legnagyobb barlangi termet, az Óriások termét is. A felszínen a déli lejtők, a Kárpátok közelsége, a kopár karsztfelszínek vagy a szűk szurdokvölgyek megannyi különböző élőhelyi ado

Tűzveszélyes folyadék szakszerű tárolása

Tűzveszélyes folyadék szakszerű tárolása

Beépített tűzvédelmi rendszerek tervezése, tűzveszélyes folyadékok tárolása, habbal oltók (pl. habsugárcső), gázzal oltók (pl. Ingergen oltógáz), Sprinkler és vízködös rendszerek telepítése? A legjobb helyre érkezett, ha színvonalas, tapasztalt, milliárdos nagyságrendű referenciával rendelkező tűzvédelmi fővállalkozót keres. Küszöbértékű veszélyes üzemek esetén is professzionális kivitelezést biztosítunk, szakembereink maximalizmusának köszönhetően. Tűzoltó berendezések és haboltók forgalmazásával is foglalkozunk. Vegye fel velünk a kapcsolatot és mi kézbe vesszük az épület tűzvédelmi kivitelezését!

WWF

WWF

Az élővilág sokféleségének megőrzését az élőhelyek és a veszélyeztetett fajok védelmét célzó projektjeink segítségével érjük el. A világ minden táján számos kiemelten fontos régió területének védelméért harcolunk nap mint nap, ezzel elősegítve olyan ikonikus és veszélyeztetett fajok megóvását mint például az emblémaállatunk, az óriáspanda. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy minden erőnkkel igyekezzünk megakadályozni a környezetszennyezés mértékének növekedését, és azért dolgozunk, hogy a kevesebb hulladéktermeléssel és az alternatív energiaforrások használatával egy fenntartható jövő lehetőségét biztosítsuk az emberek számára.

Zöldszem Környezetvédelmi Egyesület

Zöldszem Környezetvédelmi Egyesület

Szervezetünk 2005. október 14-én jött létre pedagógusok, környezetvédelemmel foglalkozó szakemberek, civil felnőttek, és diákok alapításával. Megalakulásunkkor azt tűztük ki célul, hogy Kaposváron és térségében összehangoljuk, így hatékonyabbá tesszük a környezetvédelemmel, fenntarthatósággal, környezeti neveléssel, megújuló energiaforrásokkal foglalkozó szervezetek, magánszemélyek munkáját. Kapcsolatot kívánunk kialakítani az önkormányzatok, az iskolák, a vállalatok, a civil szervezetek és a lakosság között, annak érdekében, hogy egyre több ember számára legyen természetes a környezettudatos gondolkodás. Napjainkban a környezetvédelem egy összetett tevékenység, mely oktatáspolitikai, gazdaságpolitikai, és számos egyéb más tudományterületet foglal magába. Ennek megfelelően a Zöldszem Környezetvédelmi Egyesületen belül öt munkacsoportot alakítottunk ki, melyek mindegyike komoly szakmai háttér segítségével szervez programokat, dolgoz ki ajánlásokat, megvalósíthatósági terveket, nyújt szolgáltatásokat az érintettek számára.

Tuti menü